Eiersalade maken met ui

Eiersalade heeft veel verschillende recepten, maar veel mensen kiezen voor eiersalade maken met ui. Versnipperde ui gaat goed samen met de smaak van ei en mayonaise. Hoewel er niet één enkel recept bestaat voor eiersalade, vind je in de meeste eiersalades in ieder geval ui terug. Een eiersalade maken met ui is makkelijk en ook nog eens leuk. Over het algemeen kun je binnen een kwartier een heerlijke eiersalade met ui gemaakt hebben. Eiersalade met ui is lekker op toastjes en brood, maar ook als bijgerecht van bijvoorbeeld een rijke Ceasar salad.

Hoe maak je een eiersalade met ui
Voor het basisrecept van eiersalade met ui heb je niet veel nodig. De meeste mensen hebben de ingrediënten standaard in huis.
- 6 eieren
- 2 eetlepels versnipperde ui
- 4 eetlepels mayonaise
- zout en peper

De eieren moeten hardgekookt worden. Terwijl je de eieren kookt, snij je de ui zo fijn mogelijk en meet je vier eetlepels mayonaise af. Wanneer de eieren eenmaal gekookt zijn, kun je de eieren prakken of in kleine blokjes snijden. Wanneer je een gladde eiersalade wilt is prakken aanbevolen. Vermeng vervolgens de eieren met de ui en mayonaise.

Een eiersalade moet goed plakken en één geheel vormen. Wanneer de salade nog niet genoeg plakt, kun je wat extra mayonaise toevoegen. Een andere optie is om wat yoghurt te vermengen met de eiersalade. Yoghurt is minder dik en vet dan mayonaise, maar zorgt er wel voor dat de salade goed blijft plakken.

Breng het geheel op smaak met zout en peper. Eventueel kun je ook bieslook en peterselie gebruiken om de smaak van de eiersalade sterker te maken. In plaats van normale ui kan er ook bosui gebruikt worden.

Variaties op eiersalade met ui
Eiersalade maken met ui is makkelijk en snel gedaan. Je kunt smakelijke variaties op eiersalade met ui maken door meer ingrediënten toe te voegen aan de salade. Wil je een pittige eiersalade, voeg dan bijvoorbeeld wat chilipeper of een theelepel sambal toe. Ook kun je vis of vlees toevoegen om de eiersalade met ui wat hartiger te maken.