Hoe maak je eiersalade

"Hoe maak je eiersalade?", is een veel gebruikte zoekcombinatie op het internet. Eiersalade maken is erg makkelijk. De meeste eiersalades kun je binnen een kwartier al gemaakt hebben. Een vast recept voor eiersalade bestaat niet. Er bestaan erg veel varianten. Vaste ingrediënten voor een eiersalade zijn hardgekookte eieren, mayonaise en zout en peper. Verder verschillen de ingrediënten per recept. Een eiersalade is heerlijk op een broodje of als bijgerecht van een grote salade. Lees hieronder hoe je een eiersalade maakt.

Hoe maak je een eiersalade?
Hoewel er veel variaties bestaan van eiersalade, hebben vrijwel alle varianten hetzelfde basisrecept. Voor dit basisrecept heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 6 eieren
- 4 eetlepels mayonaise
- fijngesneden ui
- zout en peper

De eieren moeten hardgekookt worden. Vervolgens kun je ervoor kiezen de eieren fijn te prakken of in kleine blokjes te snijden. Je vermengt de eieren met de mayonaise en ui. Probeer de salade zo glad mogelijk te krijgen. Wanneer de salade nog niet goed plakt, kun je een extra lepel mayonaise toevoegen. Het geheel breng je op smaak met wat zout en peper. De bereiding van deze eiersalade duurt maximaal een kwartier. De meeste tijd ben je kwijt aan het koken van de eieren.

Maar hoe maak je nou een bijzondere eiersalade. Op basis van dit standaardrecept kun je lekkere ingrediënten toevoegen aan je eiersalade. We raden je vooral aan om zelf te experimenteren met verschillende ingrediënten. Je zult versteld staan van de combinaties die mogelijk zijn.

Toevoegingen eiersalade
Hoe maak je eiersalade met een bijzonder smaakje. Hiervoor kom je een heel eind met bijzondere kruiden. Bieslook en peterselie kunnen de eiersalade een typische, prettige smaak geven. Je kunt de eiersalade ook pittiger maken door bijvoorbeeld chilipoeder toe te voegen. Voor een Oosterse eiersalade is het erg lekker om te experimenteren met bijvoorbeeld een theelepeltje sambal.

Je kunt een eiersalade hartig maken door ook vlees of vis toe te voegen. De combinatie van gerookte kip en eiersalade is een echte aanrader. Heerlijk voor op een broodje en ook nog eens voedzaam. Ook een eiersalade met gerookte zalm is erg lekker. Probeer verschillende kruiden om een bijzondere eiersalade te maken.