Recept eiersalade

Ben je op zoek naar een recept eiersalade, dan zit je hier goed. Er zijn erg veel verschillende recepten voor eiersalade. De meest simpele eiersalade bevat alleen ei, mayonaise en enkele kruiden, maar je kunt met een eiersalade alle kanten op. Ook een eiersalade met vlees of vis is bijvoorbeeld erg lekker, evenals een pittige eiersalade met scherpe kruiden. Een eiersalade is erg lekker op toastjes of een stokbroodje. Ook kun je de eiersalade naast een normale salade serveren.

Verschillende recepten eiersalade
Als uitgangspunt gebruiken we een standaard recept voor een simpele eiersalade. Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 6 eieren
- 4 eetlepels mayonaise
- ketchup
- bieslook
- paprikapoeder
- kerriepoeder
- zout en peper

De eieren moeten hardgekookt zijn. Eenmaal gekookt kun je ervoor kiezen de eieren fijn te prakken of in kleine blokjes te snijden. Voeg ongeveer vier eetlepels mayonaise toe en meng het geheel. De salade moet goed plakken. Als er nog veel ei los zit, kan er nog wat extra mayonaise worden toegevoegd. Voeg vervolgens een klein beetje ketchup toe. Dit maakt de smaak wat sterker. Breng het geheel met bieslook en ongeveer een theelepel paprika- en kerriepoeder verder op smaak. Met peper en zout kan de smaak verder versterkt worden.

Dit is het standaard recept eiersalade. Op basis van dit standaardrecept kun je de eiersalade aanpassen. Het maken van een eiersalade is erg makkelijk. Experimenteer met verschillende ingrediënten om erachter te komen wat lekker is.

Varianten recept eiersalade
Het is erg lekker om aan de simpele eiersalade vlees of vis toe te voegen. Voeg bijvoorbeeld gerookte zalm of stukjes gerookte kip toe. Vlees en vis geeft de eiersalade een bijzondere smaak en maakt de salade ook iets hartiger. Snij de vis of het vlees zo klein mogelijk, zodat de structuur van de salade enigszins glad blijft.

Je kunt een eiersalade ook pittiger maken. Een lekker recept eiersalade is een eiersalade met chilipoeder of een klein beetje sambal. Dit is vooral lekker wanneer je de eiersalade combineert met een Oosters gerecht. Ook kan er worden gevarieerd met het type ui. Bosui geeft de eiersalade bijvoorbeeld een andere smaak dan een normale ui.