Sandwich eiersalade

Een sandwich eiersalade is een heerlijke afwisseling op een saaie boterham met vleeswaren of kaas. Je kunt natuurlijk kant-en-klare eiersalade halen in de supermarkt, maar het is een stuk leuker en lekkerder om zelf de eiersalade te maken. Niet alleen kun je zo een eiersalade maken die precies naar jouw smaak is, ook maak je een eiersalade die veel verser is dan de salade uit de winkel. Lees hieronder hoe je een lekkere sandwich eiersalade kunt maken.

De eiersalade maken
Er bestaat niet één recept voor eiersalade. Iedereen maakt zijn of haar eiersalade net iets anders. Wel is vrijwel ieder recept gebaseerd op een basisrecept. Voor dit basisrecept voor eiersalade heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 6 eieren
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 á 2 eetlepels fijngesneden ui
- zout en peper

De eieren moet hardgekookt worden. Vervolgens kun je de eieren prakken of fijn snijden. De eieren meng je met de mayonaise en ui. Als de salade nog niet goed plakt, kan er extra mayonaise worden toegevoegd. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Eventueel kun je bijvoorbeeld ook peterselie of bieslook gebruiken om de eiersalade een duidelijkere smaak te geven.

Er zijn daarnaast veel variaties mogelijk op de standaard eiersalade. Maak de eiersalade bijvoorbeeld sterker van smaak door kerrie- en/of paprikapoeder toe te voegen. Ook kun je wat ketchup door de salade mengen voor een sterkere smaak. Met de eiersalade maak je vervolgens een heerlijke sandwich eiersalade.

De sandwich eiersalade
Een sandwich eiersalade is erg lekker wanneer je het brood kort geroosterd hebt. Hierdoor wordt het brood enigszins knapperig en niet slap door de eiersalade. Lichtbruin brood past het beste bij een sandwich eiersalade, maar ook wit of donker brood gaat prima samen met de eiersalade.

Een lekkere toevoeging op de sandwich eiersalade is een plakje gerookte zalm op de eiersalade. De verschillende smaken van de zalm en eiersalade gaan erg goed samen. Hetzelfde geldt voor gerookte kip of gerookte kalkoen. Gebruik fijngesneden vlees dat je door de eiersalade heen mengt of een plakje vlees. Experimenteer met verschillende kruiden, eiersalade gaat met veel kruiden prima samen.